En dag på gården

Idag har vi haft en heldag grejandes ute på gården. Först och främst så var det vår tur att ta hand om de gemensamma ytorna på gården – och så här års innebär det gräsklippning. Men tydligen tyckte vi inte att det räckte med en timmes gräsklippning och trimning, utan vi fick för oss att försöka göra något åt ett litet parti med stenplattor som ligger utanför vår altan och ser allmänt tråkiga ut.

Stenplattor

Stenplattor

Vi tyckte att dessa plattor inte såg allt för roliga ut när det blivit ojämnt och snett och börjat växa ogräs i springorna. Så vi hade lite planer på vad man skulle kunna göra istället. Kanske plocka upp plattorna, jämna ut marken under och lägga tillbaks dem. Kanske kunde man så gräs där istället och förlänga gräsmattan fram till gruskanten. Kanske något helt annat.

Så vi började med att plocka bort alla plattor och stapla dem på hög vid sidan av.

Inga plattor kvar

Inga plattor kvar

Vi bestämde oss till slut för att försöka att jämna ut marken under och lägga tillbaka plattorna. Så fram med krattor och försöka få bort grus och sådant som ramlat ned mellan plattorna.

Krattat

Krattat

Efter att ha lagt några rader med plattor igen märker vi att det tar väldigt lång tid att försöka få det jämnt och snyggt, och efter cirka fem rader visar det sig dessutom att hela gången med plattor svänger något inåt mot verandan.

Lägger plattor

Lägger plattor

Vi var inte särskilt nöjda med resultatet efter att ha försökt lägga tillbaka plattorna igen. Det blev fortfarande inte särskilt jämnt och snyggt. Kanske blev det i alla fall bättre än innan, men inte tillräckligt bra.

Fortfarande skeva plattor

Fortfarande skeva plattor

För att slippa hålla på hela kvällen och ändå riskera att resultatet inte blir särskilt mycket bättre så bestämde vi oss för att avbryta det hela och kratta ut grus där istället. Måste säga att slutresultatet blev bättre än förväntat, och förmodligen bättre än om vi hade fortsatt plattläggandet.

Fuck it, vi krattar igen allt

Fuck it, vi krattar igen allt

Så nu har vi en ståtlig stapel med plattor som vi eventuellt tar och lägger tillbaks där i gången vid något senare tillfälle. Vi behöver förmodligen gräva upp hela gången, lägga ny matta och köpa någon form av sand att lägga under plattorna som är enklare att jämna ut.

Staplade plattor

Staplade plattor

Hur som helst var det roligt att pyssla lite ute på gården. Nästa projekt blir nog att tvätta och olja verandan.